Cart

Over ons

Wij delen onze passie voor

dit prachtig bloeiende gewas!

Als kleine jongen liep ik door de pioenrozenvelden van mijn vader en keek mijn ogen uit over hoe hij het hele jaar door voor zijn planten zorgde. Van januari tot december was hij met de planten bezig. In het begin van het jaar komen er alleen kleine puntjes naar boven en hoe meer weken er verstreken, hoe meer erbij kwamen.
Vlak daarna ging hij bemesten. Niet meer met kustmest, maar met vaste mest (koemestkorrel). Ik vroeg hem waarom hij dit deed en kreeg een antwoord dat ik niet had verwacht. Hij zei dat als je goed op de planten en op de bodem past, dan passen ze ook goed op jou. Ik wist niet goed hoe ik hier mee om moest gaan en legde me erbij neer.

Op latere leeftijd kwam ik erachter dat hij gelijk heeft en hij leerde mij nog veel meer over het verzorgen van deze speciale plant. De jaren verstreken en ik leerde steeds meer van deze man. Ik werkte keihard om mijn allereerste plant goed te kunnen verkopen. Op 22-10-2018 was het voor mij zover. Mijn vader zei dat hij nog iemand wist die goed en gezond plantgoed heeft en die goed op zijn planten past. Zogezegd, zo gedaan. Met mijn vader ging ik naar die kweker en kocht samen met hem het plantgoed. Hij vertelde mij dat ik goed moest kijken naar de conditie van de plant en legde nog een paar andere kwekerstermen uit.

Eenmaal thuis met het plantgoed, besloten wij deze te planten in de grond. Ik begon hetzelfde te doen als wat mijn vader mij geleerd had en ik voelde mij als een koning op het veld. Elke week zag je verandering – van het bestrijden van onkruid tot later in het jaar het bemesten. Hoe meer weken verstreken, hoe meer verandering je zag. In het veld zag je eerst de puntjes, daarna rode bladeren en vervolgens een steeltje dat steeds verder groeide en meer bladeren kreeg. Het werd groter en dikker en groeide steeds harder.

Het meest bijzondere moment vind ik wanneer deze plant verkleurt, van rode naar groene bladeren en daarna doorgroeit tot een hoogte van ongeveer 80cm. Ook mooi is dat het een heel klein bolletje is, wat steeds dikker en ronder wordt en steeds meer kleur krijgt. En dan denk je misschien dat je alles hebt gehad, maar dan ineens…
De plant geeft zich helemaal bloot, met geur en met kleur. Ik keek mijn ogen uit toen ik de bloem goed bekeek, bracht de bloem in de richting van mijn neus en haalde heel diep adem. Ik rook een geur die niet te omschrijven is en voelde mij gelukkig.

Op dat moment besloot ik dat ik dit gevoel en deze belevenis met meer mensen wil delen. Daarom verkoop ik deze bijzondere plant; om nog meer mensen gelukkig te maken.
Een oude vrouw zei eens tegen me: verbeter de wereld, begin bij jezelf.

Bekijk planten

HAPPY CUSTOMERS
2169
HAPPY CUSTOMERS
AWARDS WINNED
869
AWARDS WINNED
HOURS WORKED
689
HOURS WORKED
COMPLETE PROJECTS
2169
COMPLETE PROJECTS